Največja izbira

STENSKEGA DEKORJA

V Sloveniji

Okrasite vaše bivalne prostore s čudovitimi fotografijami, natisnjenimi na najrazličnejše medije. Izbirajte med številnimi kategorijami že pripravljenih motivov ali pa oblikujte stenski dekor z lastnimi fotografijami.

POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne trgovine Wall-Art.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot)Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo Wall-Art.si (v nadaljevanju tudi »trgovina«) upravlja podjetje Promo Atelje Mikec, Sašo Mikec s.p., Črmošnjice pri Stopičah 9, 8000 Novo mesto, matična številka: 8410011000, davčna številka: SI84032618, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Wall-Art.si).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v trgovino prek elektronske pošte, postane obiskovalec gost trgovine, s potrjeno registracijo v trgovina pa postane član trgovine. Tako gost kot član trgovine (v nadaljevanju tudi »uporabnik«) pridobita pravico do nakupa v trgovini.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član, obiskovalec pridobi uporabniško ime (ime.priimek) in avtomatično generirano geslo.

Registracija je možna prek povezave »Moj račun« ali med samim postopkom oddaje naročila.

Dostopnost informacij

Trgovina se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovila naslednje informacije:

  1. podatke o podjetju, ki upravlja s spletno trgovino Wall-Art.si (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka),
  2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
  4. dostopnost artiklov,
  5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
  6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
  7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
  8. časovno veljavnost ponudbe,
  9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
  10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudba artiklov in dobavni roki

Vsi artikli, ki sestavljajo ponudbo trgovine, so izdelani po naročilu. Zaradi tega dejstva, je dobavni rok za vse artikle od 5 do 15 delovnih dni. Večina artiklov je ponavadi dostavljena v roku 5-7 delovnih dni.

Cene

Vse cene so v EUR (evrih), vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače in veljajo od 1.7.2021 do izdaje novega cenika.

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Če ugotovimo da je podatek o ceni za že naročeni artikel napačen, Vam, v primeru da je pravilna cena nižja, vrnemo preplačani znesek (ali, na vašo željo, ponudimo popust v vrednosti preplačanega zneska ob naslednjem nakupu), v primeru da je pravilna cena višja, pa vam ponudimo možnost preklica naročila.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

Oddaja naročila

Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Vaše naročilo na Wall-Art.si je bilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Načini plačila

Zaradi narave izdelkov, Wall-Art.si omogoča le vnaprejšnje plačilo z bančnim nakazilom na bančni račun podjetja Promo Atelje Mikec, Sašo Mikec s.p. po ponudbi/predračunu** ter plačilo prek aplikacije PayPal.

**Naročilo gre v proces obdelave po tem, ko je plačilo po ponudbi/predračunu prejeto na naš bančni račun.

Izdaja računa

Trgovina po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v pdf formatu na kupčev e-naslov, t.j. e-naslov, ki ga je kupec navedel pri oddaji naročila ali uporabil za registracijo v trgovini. V primeru osebnega prevzema, kupec prejme natisnjen račun za kupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Postopek obveščanja o nakupu

Wall-Art.si naročilo

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti (na naslov, ki ga je navedel ob oddaji naročila ali uporabil pri registraciji v trgovino), da je naročilo sprejeto. Registriranim uporabnikom so v trgovini vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Oddano naročilo pregledamo, v primeru izbire tiska lastne fotografije preverimo ali kvaliteta fotografije zadostuje pogojem za tisk in pred samo izdelavo kupca obvestimo o ustreznosti fotografije. Trgovina lahko za preverjanje podatkov in obveščanje o ustreznosti fotografije, kupca pokliče na njegovo kontaktno številko ali kontaktira prek e-naslova. 

Ob izbiri plačila po ponudbi/predračunu, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto vendar je na čakanju. V sporočilu so navedeni vsi potrebni podatki za izvedbo plačila z bančnim nakazilo po ponudbi/predračunu na bančni račun Promo Atelje Mikec, Sašo Mikec s.p. Po prejemu sredstev na bančni račun Promo Atelje Mikec, Sašo Mikec s.p., kupec prejme obvestilo, da je naročilo v obdelavi. 

Naročilo je odpremljeno

Trgovina v dogovorjenem roku artikel pripravi in odpošlje, ter o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Trgovina v elektronski pošti kupca tudi obvesti kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

S potrditvijo teh splošnih pogojev poslovanja se kupec strinja, da odstop od pogodbe po potrjenem naročilu ni več možen. V primeru naročila tiskanih izdelkov skladno s 43.č členom, 5. točka, 2. odstavek, stranka nima pravice odstopa od pogodbe, saj so vsi izdelki iz naše spletne trgovine narejeni po natančnih navodilih posameznega kupca in so prilagojeni njegovim potrebam. Zaradi specifičnosti in svoje narave takšni artikli niso primerni za vračilo. Ob naročilu izdelkov bodite pozorni, da naročite pravilne velikosti in izberete pravilen medij za tisk.
 

Garancija

Vsi izdelki so kakovostni. Če naletite na izdelek z napako, ga lahko vrnete osebno ali z navadno pošto. Izdelek bomo popravili ali zamenjali na naše stroške.
 

Reklamacije

Reklamacije sprejemamo izključno ob predložitvi reklamiranega blaga v celoti, in računa. Blago ne sme biti uporabljeno. Rok za najavo reklamacije je 8 dni, rok za vračilo reklamiranih izdelkov pa 30 dni od izdaje računa.

Dostava

V spletni trgovini Wall-Art.si za dostavo uporabljamo naše pogodbene partnerje – Pošta Slovenije, DHL, DPD, FEDEX in GLS. Pridržujemo si pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

Dostava na območju Slovenije je za vsa naročila, ne glede na vrednost naročila ali število izdelkov v posameznem naročilu, brezplačna. Za informacije glede dostave v druge države nas prosim kontaktirajte.

Ob predhodnem dogovoru je možen osebni prevzem na sedežu podjetja, na naslovu Črmošnjice pri Stopičah 9, 8000 Novo mesto.